Menu
Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) og distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland (H) besøkte i forrige uke Møre og Romsdal, der det har vært protester mot økte ferjepriser. Nå inviterer fire statsråder fylkene til møte. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Fire statsråder inviterer ferjefylker til krisemøte

Etter at fire kystfylker og KS fredag gikk sammen i kampen for mer penger til ferjene, svarer regjeringen med å invitere fylkene til ferjemøte 2. mars.

Av NTB | 07.02.2020 18:16:24

Økonomi og næringsliv: Ifølge Dagbladet vil samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF), kommunalminister Nikolai Astrup (H), klimaminister Sveinung Rotevatn (V) og distriktsminister Linda Hofstad Helleland (H) delta i møtet.

Invitasjonen kommer etter krav om at regjeringen må betale mer av det det koster å legge om til grønn ferjedrift. Omleggingen er en av årsakene til de økte billettprisene, som har skapt ferjeopprør langs kysten.

– Det er viktig å få kunnskap og informasjon om tallene og prisøkningen og ikke minst se på virkemidlene for hva vi kan gjøre med dette, sier Hareide til avisa.

(©NTB)

Flere nyheter: