Menu
Gjester trekker luft på balkongen på hotellet H10 Costa Adeje Palace på Tenerife. Hotellet er satt i karantene i to uker som følge av minste fire smittetilfeller av covid-19. Foto: AP / NTB scanpix

Fire smittetilfeller av covid-19 på hotell på Tenerife

Totalt fire personer er bekreftet smittet av covid-19-viruset på hotellet på Tenerife, der et stort antall turister og ansatte ble satt i karantene tirsdag.

Av NTB | 26.02.2020 09:46:55

Medisin og helse: Alle fire er italienere, skriver den spanske avisen El Pais, som har sine opplysninger fra spanske helsemyndigheter.

I tillegg til legen som først ble bekreftet smittet, er legens kone og et par i samme reisefølge smittet. Alle fire er isolert, og hotellet med 800 gjester og 200 ansatte er blitt satt i karantene i minst to uker.

Det er ingen norske gjester på hotellet nå. Sju nordmenn har den siste uken bodd på samme hotell, ifølge reiseselskapet Tui. Fire av dem har reist hjem til Norge.

Minst seks dansker oppholder seg fortsatt på det firestjerners hotellet og er satt i karantene. Britiske turister har fått beskjed om å holde seg rolig og bli på rommet, skriver Sky News. Men det er også blitt meldt at folk får gå fritt rundt på hotellet så lenge de bruker munnbind.

Situasjonen oppstår en uke etter at turister på det virusrammede cruiseskipet Diamond Princess utenfor Japan ble sluppet ut fra karantene. Myndighetene får nå kritikk for å ha sluppet folk fri for tidlig, etter at det ble kjent at passasjerer som har fått gå i land, likevel var bærere av viruset.

(©NTB)

Flere nyheter: