Menu
18 personer har mistet livet i trafikkulykker på norske veier så langt i år. På samme tid i fjor var tallet 30. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB

Fire personer omkom i trafikken i april

Fire personer mistet livet i trafikkulykker i april, sammenlignet med seks personer i samme måned i fjor. I år har totalt 18 personer omkommet i trafikken.

Av NTB | 03.05.2021 07:39:32

Ulykker og naturkatastrofer: Til sammenligning mistet 30 personer livet i trafikken i de fire første månedene i fjor, viser tallene fra Trygg Trafikk.

– Selv om tallene så langt i 2021 viser lavere ulykkestall enn året før, skyldes dette ofte naturlige svingninger. Det er altfor tidlig å si om dette er en varig utvikling, og vi må fortsette å oppfordre alle til å opptre hensynsfullt og oppmerksomt i trafikken, sier seniorrådgiver Bård Morten Johansen i Trygg Trafikk.

To av dem som omkom i april, var mellom 25 og 44 år. Aldersgruppen er også størst representert blant de til sammen 18 som har mistet livet i trafikken hittil i år.

I april skjedde også den første MC-ulykken med dødelig utfall. Fjorårets første MC-dødsfall skjedde også i april, og totalt omkom 20 MC-førere på veiene i fjor.

Foreløpig har ingen omkommet i trafikkulykker i Oslo, Agder og Nordland i 2021.

(©NTB)

Flere nyheter: