Menu
Skilt ved hovedinngangen til sykehuset Klinikum Schwabing i München, hvor myndighetene har bekreftet at fire mennesker er smittet av det nye coronaviruset. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB scanpix

Fire personer har fått påvist Wuhan-viruset i Tyskland

Tyskland har påvist wuhan-viruset hos fire personer, alle ansatte i et firma i Bayern som nylig hadde besøk av en kinesisk kollega.

Av NTB | 29.01.2020 00:00:31

Medisin og helse: Tidligere tirsdag opplyste helsemyndighetene i Bayern at en 33 år gammel tysk mann var bekreftet smittet av de nye viruset. Tirsdag kveld ble det klart at det var oppdaget ytterligere tre smittetilfeller.

Alle fire er satt i isolasjon ved et sykehus i München.

– Disse pasientene er alle ansatte i et selskap i Starnberg-distriktet der personen som ble først rammet, arbeider, opplyser delstatens helsedepartement.

Ytterligere 40 ansatte ved bildelfirmaet Webasto har vært i nær kontakt med mannen som først fikk påvist smitten, og de skal undersøkes onsdag.

33-åringen ble syk etter at han deltok på opplæring med den kinesiske kvinnen 21. januar.

Ifølge en talsmenn for Robert Koch Institute, som er Tysklands folkehelseinstitutt, er det første gang at det er registrert menneske-til- menneske-smitte utenfor Asia.

Kvinnen som ledet opplæringsseminaret, merket at hun var syk da hun satt på flyet tilbake til Kina den 23. januar. Hun oppsøkte straks medisinsk hjelp ved ankomst, og det ble bekreftet at hun var smittet av viruset. Hun hadde nylig vært på besøk hos sine foreldre i Wuhan, der viruset først ble påvist.

(©NTB)

Flere nyheter: