Menu
Brannvesenet jobber med slukking. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT / NTB

Fire personer alvorlig skadd etter eksplosjon i Göteborg – brannen er ikke under kontroll

Fire personer er alvorlig skadd, og minst 16 personer er brakt til sykehus som følge av en eksplosjon i en bygård sentralt i Göteborg.

Av NTB | 28.09.2021 12:53:31

Kriminalitet og rettsvesen: Eksplosjonen skjedde kort tid før klokka fem tirsdag morgen.

Sahlgrenska Universitetssjukhuset oppgir at fire personer er alvorlig skadd. Helsevesenets innsatsleder på stedet oppga at det dreide seg om seks alvorlig skadde, men to av disse skal ha sluppet med mindre skader.

Blant de fire alvorlig skadde er det ingen som er i livsfare. Tre får behandling på intensivavdelinger.

Til sammen er minst 16 personer kjørt til sykehus.

Brannvesenet ville i 11-tiden ikke si noe om de har brannen under kontroll. De bekrefter imidlertid overfor Expressen at bygningen er tømt og at alle er evakuert.

– Ettersom vi ikke kan vite med sikkerhet om det er flere branner, vil jeg ikke uttrykke det som at vi har full kontroll, sier innsatsleder Martin Lindsten.

– Det har kommet mye røyk inn i leiligheter, sier Lars Jostelius fra redningstjenesten til nyhetsbyrået TT.

Et stort antall evakuerte har samlet seg ved ulike kirker i nabolaget, hvorav noen kom i morgenkåpe. Flere politifolk har dratt dit for å samle inn vitneforklaringer, mens Göteborg kommune tilbyr krisehjelp og klær. Det er uklart hvor mange som måtte evakueres, men det kan ifølge svenske medier dreie seg om mellom 100 og 200 personer.

Nødetatene sendte minst 17 enheter til stedet, tolv av dem ambulanser. Eksplosjonen skjedde i 5-tiden tirsdag morgen og forårsaket en større brann. Både oppganger, garasje og leiligheter ble fylt med røyk.

– Vi tror at noe har eksplodert av ikke-naturlige årsaker, sier pressetalsperson Thomas Fuxborg.

Det kan videre innebære at eksplosjonen stammer fra noe som er plassert ved bygningen.

– Det gjenstår å se, men formodentlig kan det være tilfelle, sier Fuxborg.

Politiet har imidlertid foreløpig ingen indikasjoner på at det skal være bosatt noen på stedet som har en form for trusselbilde mot seg.

Ifølge politiet er det innledet etterforskning om såkalt allmennfarlig ødeleggelse, og skadeomfanget er uklart.

Bygget ligger i nærheten av flere universitetsbygg i Göteborg, og dessuten langs en gate der det går en rekke bussruter.

En beboer på stedet forteller at flere mennesker firet seg ned fra sine leiligheter ved hjelp av laken i Annedal sentralt i Göteborg. Mange beboere er også blitt hentet ut av brannvesenets stigebiler.

Politiet sier det for øyeblikket ikke finnes noe som tyder på at eksplosjonen skjedde av naturlige årsaker. Politisjefen i stor-Göteborg sier samtidig at ulykkesteorien ikke er helt avskrevet.

(©NTB)

Flere nyheter: