Menu
Guri Melby (V) sier det er oppsiktsvekkende at ikke flere partier støtter Venstres forslag om diplomatisk boikott av store idrettsarrangementer i autoritære stater. I bakgrunnen er Rødts Bjørnar Moxnes. Foto: Terje Pedersen / NTB

Fire partier mener regjeringen bør droppe OL-reise

Venstre, Rødt, KrF og MDG mener regjeringen bør unngå å dra til vinter-OL i Beijing og Paralympics.

Av NTB | 21.01.2022 06:51:56

Politikk: Venstre-leder Guri Melby reagerer på at utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) og kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) reiser til henholdsvis OL og Paralympics i februar og mars såfremt ikke koronasituasjonen setter en stopper for det.

– Det er sterkt beklagelig. Vi har hatt mulighet til å markere overfor et regime som driver med grove menneskerettighetsbrudd. Den muligheten lar regjeringen gå fra seg, sier hun til NTB.

En gjennomgang NTB har gjort, viser at i tillegg til MDG og Venstre, mener også Rødt og KrF at det ikke er noen grunn til at Norge skal ha offisielle representanter på plass i OL i Beijing som starter om halvannen uke.

Høyre, Fremskrittspartiet og Arbeiderpartiet er imot, mens SV ikke har landet på et svar ennå. Senterpartiet har ikke behandlet spørsmålet, men opplyser til NTB at terskelen er svært høy for diplomatisk boikott av idrettsarrangementer.

Flere nyheter: