Menu
Israelske politifolk i Jerusalems okkuperte gamleby torsdag, der en palestiner ble skutt og drept etter at han ifølge politiet gikk til angrep på dem med kniv. Foto: AP / NTB

Fire palestinere drept av israelske soldater på Vestbredden

Fire palestinere ble torsdag skutt og drept på den okkuperte Vestbredden, ifølge Israel etter å ha gått til angrep på israelske soldater.

Av NTB | 03.11.2022 14:41:13

Kriminalitet og rettsvesen: 42 år gamle Daoud Rayyan ble drept i den palestinske landsbyen Beit Duqqu, rett utenfor den ulovlige israelske bosetningen Giv’at Ze’ev i morgentimene torsdag.

Ifølge den israelske forsvarsledelsen aksjonerte soldater mot huset til en 54-åring som onsdag ble skutt og drept ved en veisperring mellom den okkuperte Vestbredden og Israel. Soldatene ble møtt med protester.

Senere torsdag ble to palestinere drept da israelske soldater rykket inn i byen Jenin, der de møtte palestinsk motstand. Den militante palestinske gruppen Islamsk hellig krig (Jihad) opplyser at en av de drepte tilhører dem. Den israelske hæren har ikke kommentert operasjonen.

To politimenn skjøt deretter og drepte palestineren. Den ene av dem ble lettere såret etter å ha blitt truffet i beinet av ett av skuddene kollegaen avfyrte.

19 mennesker, de fleste av dem sivile israelere, ble tidligere i år drept i angrep fra palestinere i Israel. Det siste slike angrepet fant sted 5. mai.

Israel har okkupert Vestbredden og Øst-Jerusalem siden 1967 og nekter å etterkomme FNs krav om tilbaketrekning.

– En terrorist, som kastet brannbomber på våre styrker, ble oppdaget med en brannbombe i hånden og ble skutt og drept, sier en talsmann for det israelske grensepolitiet. Hendelsesforløpet er ikke bekreftet av andre kilder.

I Jerusalems okkuperte gamleby ble en palestiner skutt og drept etter angivelig å ha angrepet israelske politifolk torsdag. Ifølge israelsk politi trakk mannen kniv da han ble stanset innenfor Damaskusporten. En av politimennene ble lettere såret.

Over 130 palestinere er drept av israelske styrker i de okkuperte områdene i år, over 30 bare den siste måneden. Dette gjør 2022 til det dødeligste året i de israelskokkuperte områdene siden 2015.

(©NTB)

Flere nyheter: