Menu
Fire palestinere ble drept og over 40 ble såret da israelske styrker rykket inn i byen jenin nord på den okkuperte Vestbredden onsdag. her blir en av de drepte båret til graven. Foto: AP / NTB

Fire palestinere drept av israelske soldater i Jenin

Israelske soldater rykket onsdag inn i byen Jenin nord på den okkuperte Vestbredden og skjøt og drepte fire palestinske menn. 44 andre ble såret i angrepet.

Av NTB | 28.09.2022 18:10:45

Politikk: Jenins viseguvernør Kamal Abu al-Rub betegner det israelske angrepet som «det mest voldelige okkupasjonshæren har gjennomført siden årsskiftet».

Blant de drepte var Abed Hazem, broren til Raad Hazem som ifølge Israel sto bak drapet på tre israelere i Tel Aviv i april. Raad Hazem ble flere måneder senere drept i en israelsk politiaksjon.

Ifølge den israelske hæren var målet for onsdagens aksjon i Jenin to palestinere som var mistenkt for å ha stått bak flere angrep den siste tiden.

– Da huset der de to mistenkte bodde ble omringet, ble det utløst en sprengladning og de mistenkte åpnet ild mot sikkerhetsstyrkene. De skjøt tilbake i henhold til standard operasjonell prosedyre, og de to mistenkte ble drept, heter det i en kunngjøring fra den israelske høren.

De to andre mennene som ble drept, er ikke omtalt i kunngjøringen. Ifølge palestinske myndigheter var den ene av dem 24 år gamle Ahmed Alawneh, offiser i Palestinas etterretningstjeneste.

(©NTB)

Flere nyheter: