reklame for Sheiken Bowling
Menu
Ytterligere fire personer blant mannskapet på Hurtigruteskipet Roald Amundsen har testet positivt for koronaviruset. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Fire nye positive koronatester på Roald Amundsen

Fire nye personer blant mannskapet på hurtigruteskipet Roald Amundsen har testet positivt på koronaviruset. De øvrige prøvesvarene var negative.

Av NTB | 06.08.2020 18:18:10

Økonomi og næringsliv: Til sammen har 41 personer blant mannskapet nå testet positivt, opplyser Tromsø kommune torsdag kveld.

En person skal testes på nytt fredag. Mannskapet på hurtigruteskipet ble testet på nytt onsdag etter mistanke om ny smitte.

– Det er ikke overraskende at vi nå får positive prøver. Det tar tid fra man er smittet til man utvikler symptomer, det er derfor vi praktiserer ti dager karantene, sier kommuneoverlege Kathrine Kristoffersen i Tromsø.

Til sammen er det 153 besetningsmedlemmer på skipet. Alle fra mannskapet som har testet positivt, er isolert om bord.

– Kommunen har overtatt det medisinske ansvaret for mannskapet om bord. Flere var isolert fordi de hadde delt lugar med andre som var bekreftet smittet tidligere, og mange av disse utviste symptomer på covid-19, sa Kristoffersen på en pressekonferanse torsdag.

Flere nyheter: