Menu
Foto: Daniel Niazi

Fire nye koronasmittede kan knyttes til utbruddet på Aibel i Haugesund

Søndag er det påvist fire nye smittetilfeller som kan knyttes til koronautbruddet på Aibels verft på Risøy i Haugesund.

Av NTB | 14.02.2021 17:53:06

Økonomi og næringsliv: – Om disse er smittet av den britiske varianten, får vi ikke svar på før om noen dager, skriver kommunen på sine nettsider.

Kommunen opplyser at de i samarbeid med Aibel vil gjennomføre testing av de resterende arbeiderne tilknyttet prosjektet på Risøy. Alle nærkontakter til de smittede er satt i karantene, og Haugesund kommune arbeider videre med smittesporing.

– Flere hundre skal testes, så det er en god del. Vi velger å gå veldig bredt ut. Det er ikke vanlig, men vi gjør det i dette tilfellet, sa kommuneoverlege Jostein Helgeland til Haugesunds Avis.

Helgeland sa på et pressetreff at prøvesvarene vil avgjøre om det skal innføres strengere, lokale tiltak.

Smittekilden er ukjent. Arbeideren som fikk påvist smitte med virusvarianten som først ble oppdaget i Storbritannia, var i Norge før grensene i praksis ble stengt 29. januar, så dermed er det ikke snakk om importsmitte.

Mandag klokken 10 holder kommunedirektør Ole Bernt Thorbjørnsen, kommuneoverlege Jostein Helgeland og Aibel-direktør Ole Sandvik en orientering om situasjonen.

Fredag ble det kjent at flere hundre personer må koronatestes etter at én person på Aibels verft i Haugesund var bekreftet smittet av den britiske virusmutasjonen.

Personen har arbeidet ved bedriften, men skal ifølge kommuneoverlegen så vidt de vet, ikke ha vært i kontakt med lokalbefolkningen.

(©NTB)

Flere nyheter: