reklame for Utvik Autoservice
Menu
Haukeland universitetssjukehus. Illustrasjonsfoto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Fire nye ansatte i Helse Bergen har fått påvist koronasmitte

Flere pasienter er satt i isolasjon og ansatte er satt i karantene etter at fire nye ansatte i Helse Bergen har fått påvist koronasmitte.

Av NTB | 06.09.2020 12:53:00

Medisin og helse: Totalt er det dermed sju ansatte med påvist koronasmitte i Helse Bergen. I alt er ni pasienter og 42 ansatte satt i isolasjon og karantene, opplyser Helse Bergen i en pressemelding.

Smittetilfellene er spredt rundt på Haukeland universitetssjukehus, og jobber ifølge BA på seks ulike avdelinger.

– Det at smitten er spredt, og ikke klumpet sammen på en avdeling, underbygger denne teorien. Foreløpig går ikke smittetilfellene utover driften på sykehuset, ettersom de er fordelt på ulike avdelinger. Da har vi folk å sette inn, sier fagdirektør ved Haukeland universitetssjukehus, Marta Ebbing, til avisen.

De siste testresultatene ble klare lørdag kveld, og smittesporingen for det siste tilfellet er foreløpig ikke helt ferdig. Men så langt er fire pasienter isolert og 16 nye ansatte satt i karantene i forbindelse med de fire, nye positive koronatestene.

De ansatte med påvist smitte har hatt symptomer på koronavirus og dermed testet seg for viruset.

– Seks av disse har trolig blitt smittet utenfor jobb mens én kan ha blitt smittet på jobb, sier Ebbing ifølge pressemeldingen.

Hun understreker at situasjonen ved sykehuset ikke er kritisk, men at den blir fulgt tett, og at det blir iverksatt tiltak for å holde større avstand, både mellom ansatte og mellom ansatte og pasienter og eventuelle pårørende.

– Vi vil også vurdere å stramme inn på besøk på sykehuset, sier hun.

(©NTB)

Flere nyheter: