Menu
Aleksander Aamodt Kilde får sjansen til å ta tilbake ledelsen i verdenscupen når det er utfor og super-G i Kvitfjell kommende helg. Foto: Giovanni Auletta, AP / NTB scanpix

Fire norske til fartsrenn i Kvitfjell, stor mulighet for Kilde

Norges Skiforbund har tatt ut fire alpinister til helgens fartsrenn i Kvitfjell. Aleksander Aamodt Kilde har en sjanse til å koble grepet igjen i verdenscupen.

Av NTB | 04.03.2020 19:16:43

Sport: Kilde mistet sammenlagtledelsen til Alexis Pinturault da franskmannen vant mandagens storslalåm i Østerrike, men han er bare 26 poeng bak. Henrik Kristoffersen på tredjeplass er 107 poeng bak lederen.

Det er de tre som kjemper om den store krystallkula, og de to rennene i Kvitfjell gir Kilde en stor mulighet til å legge rivalene bak seg. Det er utfor lørdag og super-G søndag.

Arrangøren har nylig avviklet to europacuprenn, og forholdene er svært gode. Det er nok snø, og alt ligger rette for gode renn. Kjetil Jansrud er blant dem som gleder seg til rennene i bakken der han har vunnet sju ganger.

– Vi er godt i rute til årets verdenscuprenn. I hele vinter har det blitt jobbet godt med underlaget, og vi gleder oss til å invitere verdens beste alpinister til skikkelige vinterforhold, sier Ole Kristian Kirkerud som er leder av organisasjonskomiteen.

Kjetil Jansrud (Peer Gynt), Aleksander Aamodt Kilde (Lommedalen), Stian Saugestad (Grong).

Jansrud, Kilde, Saugestad, Marcus Monsen (Aron).

(©NTB)

Flere nyheter: