Menu

Fire menn varetektsfengslet for medvirkning til grov voldtekt i Vesterålen

Alle de fire mennene som ble siktet i overgrepssaken i Vesterålen er varetektsfengslet i fire uker. De er siktet for medvirkning til grov voldtekt.

Av NTB | 03.11.2022 17:50:59

Kriminalitet og rettsvesen: Det bekrefter politiadvokat Rita Hermansen Dahl i Nordland politidistrikt til VG.

– Voldtekten anses som grov fordi det særlig legges vekt på at den er begått av flere i fellesskap, sier Dahl.

De er siktet for å ha begått et overgrep mot en kvinne i 20-årene i et busskur i Vesterålen natt til søndag. Alle fire er i 20-årene og har en tilknytning til Nordland. De blir fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud i hele perioden. De settes i isolasjon den første uken, skriver NRK.

De fire mennene begjærte seg løslatt og nekter straffskyld. Det var kvinnen selv som anmeldte den grove voldtekten søndag.

Politiet opplyste tidligere torsdag at etterforskningen pågår for fullt, men at det er en stor og krevende jobb. Etterforskningsledelsen på Sortland får bistand fra flere andre i Nordland politidistrikt.

– Saken vil ta tid å etterforske selv om det er satt mye ressurser på saken, skrev politiet i en pressemelding.

Vesterålen Online skriver at Salten og Lofoten tingrett mener det er sannsynlighetsovervekt for at de siktede har deltatt i overgrepet.

– De fant videre at det var nærliggende fare for at de siktede ville forspille bevis i saken dersom de ikke ble undergitt varetektsfengsling, sier Dahl.

Flere nyheter: