Menu
Fra venstre, Labour-parlamentarikerne Rebecca Long-Bailey, Jess Phillips, Emily Thornberry, Lisa Nandy og Keir Starmer under en debatt blant lederkandidatene i Liverpool i helgen. Foto: Danny Lawson/PA via AP / NTB scanpix

Fire kandidater gjenstår i Labours lederkamp

Jess Phillips, en av de fem kandidatene til å ta over som leder for det britiske arbeiderpartiet Labour, trekker seg fra kampen.

Av NTB | 21.01.2020 17:25:10

Politikk: Parlamentsmedlem Phillips erkjenner i en uttalelse tirsdag at hun ikke er i stand til å samle opposisjonspartiet.

Phillips har vært en sterk kritiker av Labours leder Jeremy Corbyn, som varslet sin avgang etter partiets knusende nederlag i valget rett før jul.

Blant de gjenværende kandidatene er det Labours brexit-talsmann Keir Starmer som i dag har sterkest støtte i parlamentet. Han har også sikret seg støtte fra noen viktige fagforeninger.

Starmers hovedrival er Labours næringspolitiske talskvinne Rebecca Long-Bailey, en nær alliert av Corbyn som har lovet å holde hans sosialistiske agenda i live.

To andre kvinner er fortsatt kandidater – Labours utenrikspolitiske talsperson Emily Thornberry og parlamentsmedlem Lisa Nandy.

(©NTB)

Flere nyheter: