Menu
Indisk aktivist under demonstrasjons mot voldtekter i India. Nå er de fire dømte i den mye omtalte gjengvoldtekts- og drapssaken i landet henrettet. Arkivfoto: Oinam Anand / AP / NTB scanpix

Fire indiske voldtektsforbrytere henrettet

Fire menn som dømt til døden for gjengvoldtekt og drap på en 23 år gammel fysioterapistudent i India i 2012, ble henrettet ved henging torsdag.

Av NTB | 20.03.2020 02:01:40

Kriminalitet og rettsvesen: De fire straffedømte ble ifølge nyhetsbyrået DPA hengt etter at domstolen avviste forsvarernes siste forsøk på å få en benåding. Henrettelsene torsdag kveld var de første hengningene i India siden 2013.

Mennene ble henrettet i Tihar fengsel i New Delhi, melder Press Trust of India.

– Datteren vår har endelig fått rettferdighet, jeg takker rettsvesenet og regjeringen, sa voldtektsofferets mor, Asha Devi, utenfor fengselet, der en folkemengde hadde samlet seg og brøt ut i jubel da nyheten om hengingen ble bekreftet.

Den 23 år gamle studenten ble brutalt voldtatt av de fire på en buss i New Delhi i desember 2012. Hun døde senere av skadene hun fikk.

En femte mann, som døde i fengsel, og en tenåring deltok også i gjengvoldtekten. Tenåringen ble senere løslatt etter et opphold i et ungdomsfengsel.

Hendelsen og omfanget av volden utløste rasende protester både i India og utenlands og satte fart i debatten om seksuell trakassering og kvinners sikkerhet i det offentlige rom i India. Lovgivere har gått inn for å skjerpe straffene i seksuelle overgrepssaker.

Aktivister sier likevel at de nye straffeutmålingskravene ikke avskrekker voldtekt. Det ble anmeldt nesten 34.000 voldtekter i India i 2018.

(©NTB)

Flere nyheter: