fbpx
Menu
Fire koronasmittede personer på Hurtigruten-skipet Roald Amundsen er innlagt på sykehus. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Fire Hurtigruten-ansatte innlagt med koronasmitte

Fire utenlandske besetningsmedlemmer fra Hurtigruten-skipet Roald Amundsen er innlagt på sykehus i Tromsø med påvist koronasmitte. Resten av mannskapet testes.

Av NTB | 31.07.2020 17:32:52

Fritid: Skipet skulle seilt til Svalbard fredag ettermiddag. Det cruiset blir avlyst, ifølge en pressemelding fra Hurtigruten.

To av de ansatte ble isolert for flere dager siden på grunn av annen sykdom, uten symptomer på covid-19. Da skipet ankom Tromsø natt til fredag, ble likevel begge rutinemessig testet. Fredag ble de lagt inn på Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN).

Det var 177 passasjerer om bord i skipet. Etter det Hurtigruten kjenner til, har ingen passasjerer hatt symptomer på covid-19 eller annen sykdom, opplyser selskapet i en pressemelding.

Like etter klokka 17 opplyste Tromsø-ordfører Gunnar Wilhelmsen (Ap) til TV 2 om at fire personer er smittet av koronaviruset. Ifølge Wilhelmsen er alle utenlandske statsborgere.

UNN bekrefter overfor NTB at den fjerde personen også er del av besetningen på skipet.

Samtlige besetningsmedlemmer og passasjerer som kom med skipet fredag morgen, er satt i karantene, skriver VG.

– Sikkerheten til våre gjester og ansatte er Hurtigrutens viktigste prioritet. Vi har god og løpende kontakt med Folkehelseinstituttet (FHI), Tromsø kommune, UNN og andre ressurser både lokalt og nasjonalt, sier kommunikasjonssjef Rune Thomas Ege i Hurtigruten.

Ifølge Nordlys forlot skipet Tromsø 17. juli med kurs for Svalbard. Hurtigruten opplyser at den neste reisen med skipet er ikke planlagt før i begynnelsen av september.

– Vi tar også kontakt med alle gjester som var om bord på skipets siste seilinger, for å gi dem informasjon og videreformidle myndighetenes råd, uttaler kommunikasjonssjefen.

Fredag formiddag ble ytterligere ett medlem av besetningen innlagt, opplyser kommunikasjonsrådgiver Per-Christian Johansen til NTB.

Skipet ligger for tiden ved kai i Tromsø, uten passasjerer om bord. Skipet er isolert, og de 160 øvrige ansatte om bord vil bli testet.

– Passasjerene følges nå opp av enten Tromsø kommune eller av kommunen passasjeren er hjemmehørende i, sier Ege.

Flere nyheter: