Menu
Til nå har 1.465.851 nordmenn fått første dose av koronavaksinen, men selv om Oslo får flere vaksiner, ligger ikke hovedstaden på topp i vaksineringskappløpet i Norge. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Fire fylker har vaksinert større andel voksne enn Oslo

Oslo har fått langt flere doser enn andre kommuner, men fire fylker har likevel vaksinert flere voksne.

Av NTB | 09.05.2021 03:24:37

Medisin og helse: Regjeringen besluttet å prioritere seks Oslo-bydeler og fire Viken-kommuner i begynnelsen av mars, og da skjøt vaksinasjonen i Oslo fart.

Men fortsatt er bare 31,2 prosent av den voksne befolkningen vaksinert i Oslo. Det er en lavere andel enn i Innlandet, Nordland, Vestfold og Telemark og Viken.

Men forskjellene fylkene imellom er små. Innlandet på topp har vaksinert 32,7 prosent, skriver Aftenposten.

Forklaringen er at en stor andel av Oslos befolkning er friske personer mellom 18 og 44 år, og disse er sist i vaksinekøen. Fram til mars ble vaksinene fordelt etter antall innbyggere over 65 år. Oslo har en ung befolkning. Derfor havnet hovedstaden bakpå de tre første månedene i vaksineringen.

Innen 11. mai skal FHI vurdere å anbefale en mer radikal geografisk omfordeling av vaksiner, basert på smittetrykk. Deretter må regjeringen ta en beslutning. En regjeringsoppnevnt ekspertgruppe har foreslått en «betydelig skjevfordeling».

(©NTB)

Flere nyheter: