Menu
Flere politibiler ble påtent under opptøyene i Örebro langfredag. Foto: Kicki Nilsson/TT / NTB

Fire for retten etter påskeopptøyene i Örebro

Fire menn møter torsdag i retten i Örebro, tiltalt for sin rolle under opptøyene da den dansk-svenske høyreekstremisten Rasmus Paludan besøkte byen langfredag.

Av NTB | 16.06.2022 10:16:24

Paludan var på turné for å brenne Koranen i flere svenske byer i påsken, noe som resulterte i store motdemonstrasjoner og opptøyer flere steder.

Over 100 politifolk ble skadd under opptøyene og flere politibiler gikk opp i flammer.

De fire unge mennene som møtte i retten i Örebro torsdag, ble pågrepet etter å ha blitt identifisert på videoer fra opptøyene i Sveaparken. Alle er tiltalt for vold og trusler om vold, samt for angrep på politibiler og politihunder. Samtlige nekter straffskyld.

Påtalemyndigheten har lagt ned påstand om at tre av de tiltalte blir utvist fra Sverige og at de skal nektes retten til å vende tilbake.

Rettssaken i Örebro er ikke den første etter det som omtales som påskeopptøyene i Sverige. En mann i 30-årene er fra før dømt til seks måneders fengsel for forsøk på vold mot politiet i Rinkeby.

Ifølge svensk politi vil en rekke andre også trolig måtte møte i retten i tiden framover.

– Vi har for tiden 100 identifiserte personer som er mistenkt for lovbrudd og opptil 200 andre som kan bli identifisert og etterforsket for lovbrudd, opplyste en talsmann for svensk politi i mai.

Tirsdag opplyste politiet i Örebro at ytterligere fire personer var pågrepet i byen, der til sammen 15 personer nå sitter i varetekt som følge av opptøyene i påsken.

(©NTB)

Flere nyheter: