Menu
Oslo brann- og redningsetat øver på drukningsulykke. Det er fortsatt svært kaldt i vannet de fleste steder i landet, og Redningsselskapet advarer mot drukningsulykker. Foto: Audun Braastad / NTB

Fire druknet i april

Så langt i år har 21 personer druknet i Norge, ifølge Redningsselskapets statistikk. Tre menn og en kvinne druknet i april.

Av NTB | 05.05.2022 08:31:05

Ulykker og naturkatastrofer: 21 druknede er tre flere enn på samme tid i fjor, skriver Redningsselskapet.

I april omkom to menn i 70-årene i drukningsulykker fra fritidsbåten sin, i Tvedestrand og Øygarden. I tillegg ble en mann i 50-årene funnet i sjøen i Bergen kommune, mens en kvinne i 30-årene ble funnet omkommet i sjøen i Oslo. Her er det ikke kjent nøyaktig hva som skjedde, men de regnes som drukningsulykker.

19 av de 21 som har druknet så langt i år var menn, og 80 prosent fra 40 år og oppover. Hittil har det ikke vært noen drukningsulykker med barn, og heller ingen i Innlandet, Møre og Romsdal eller Vestfold og Telemark.

Redningsselskapet minner om at temperaturen i vannet fortsatt er under ti grader de fleste steder i landet.

– Pass på deg selv og andre rundt sjø og vann. Skulle du likevel være uheldig å falle i vannet, er det viktig at du beholder roen, flyter på ryggen og får kontroll over pusten. Så kan du finne ut hvordan du kan berge deg selv eller få hjelp, sier Tanja Krangnes, som er fagsjef for drukningsforebygging i Redningsselskapet.

(©NTB)

Flere nyheter: