Menu
Afghanske sikkerhetsstyrker tar oppstilling utenfor et sikh-tempel i Kabul som ble stormet av en gruppe væpnede menn onsdag morgen. Foto: AP / NTB scanpix

Fire drept i IS-angrep mot sikh-tempel i Kabul

Fire mennesker, blant dem et barn, er drept i et angrep mot et sikh-tempel i Afghanistans hovedstad Kabul. IS hevder å stå bak.

Av NTB | 25.03.2020 11:01:57

Krig og konflikter: 15 andre ble såret i angrepet, og et ukjent antall holdes fortsatt som gisler av angriperne.

En talsmann for sikhene i Kabul, Narindra Singh Khalsa, sier flertallet av gislene er kvinner og barn som hadde samlet seg til morgenbønn.

Ifølge nettstedet SITE, som overvåker jihadist-nettverk over hele verden, hevder den ytterliggående islamistgruppa IS å stå bak angrepet.

Afghanske spesialstyrker, støttet av utenlandske styrker, er på stedet og har ifølge innenriksdepartementet i landet tatt kontroll over tempelets første etasje. Resten av bygningen blir nå gjennomsøkt på leting etter angripere og gisler.

Norge har rundt 60 spesialsoldater stasjonert i Kabul, der de samarbeider tett med det afghanske politiets spesialstyrke Crisis Response Unit 222.

Det er vanligvis disse som rykker ut ved angrep i den afghanske hovedstaden, men Forsvarets operative hovedkvarter i Norge kommenterer ikke pågående operasjoner.

– Når afghanske spesialsoldater er ute på oppdrag, så er våre soldater sammen med dem, bekreftet major Brynjar Stordal overfor NTB tidligere i måneden.

Det bor om lag 1.000 sikher og hinduer i Afghanistan, og de har blitt utsatt for flere angrep. I november 2018 ble 19 mennesker drept, de aller fleste sikher, da IS utførte en selvmordsaksjon i Nangarhar-provinsen øst i landet.

(©NTB)

Flere nyheter: