Menu
Fire mennesker døde i en trafikkulykke i Steigentunnelen i Nordland søndag. Foto: ELENA PAULSEN / NRK / NTB

Fire døde da bil kjørte inn i traktor i Steigentunnelen – to til sykehus

Fire personer mistet livet i en trafikkulykke i Steigentunnelen i Nordland søndag. En utenlandskregistrert bil krasjet inn i en traktor med henger.

Av NTB | 15.05.2022 23:30:56

Ulykker og naturkatastrofer: Politiet opplyser i en pressemelding at traktoren ble påkjørt bakfra. Ulykken skjedde omtrent midt i tunnelen, som er en del av fylkesvei 835 som går fra E6 nord for Bodø inn mot Steigen kommune og administrasjonssenteret Leinesfjord.

Det ble utført livreddende arbeid på stedet, men fire av de fem som satt i personbilen, døde.

– Det er seks voksne personer involvert i ulykken, en person satt i traktoren, og fem personer satt i bilen. Fire er bekreftet omkommet av helsepersonell på stedet. Alle fire omkomne satt i personbilen, sier operasjonsleder Tommy Bech i Nordland-politiet.

– I tillegg er to personer skadd og er blitt fraktet med luftambulanse til Nordlandssykehuset. Politiet jobber med å avklare identiteten på dem som satt i den utenlandskregistrerte personbilen.

Bårebiler var på stedet søndag kveld for å hente ut ofrene. Stabssjef Bent-Are Eilertsen i Nordland politidistrikt sier til VG at de døde var del av et følge med utenlandske turister.

– Kommunen har tilbudt krisehjelp til de øvrige i dette reisefølget, sier han.

– Vi holder på med undersøkelser som kan gi oss et bedre bilde av dette, sier Bech.

Politiet har foreløpig ingen opplysninger om at det var noen vitner til ulykken ut over dem som var involvert.

– Den forståelsen vi har av hendelsesforløpet, er nå at det har vært en påkjørsel bakfra. De som meldte fra til nødetatene, var folk som kom til stedet i ettertid, sier Bech.

Både Steigen og Hamarøy kommune har opprettet kriselinjer folk kan ringe inn til i etterkant av ulykken.

Steigen kommune skriver at folk som har vært i nærheten av ulykken, kan ringe hvis de trenger noen å snakke med.

Politiet ble varslet om ulykken i 16-tiden og meldte om den på Twitter klokken 16.22.

Steigentunnelen ble åpnet for trafikk rett etter klokken 23 søndag kveld. Steigentunnelen er drøyt 8 kilometer lang og ble åpnet i 1990.

Totalt døde 87 mennesker i trafikken i Norge i fjor. Det var andre år i nyere tid at under 100 mennesker døde i trafikken etter at 93 mistet livet i trafikken i 2020.

I april døde tolv mennesker i ulykker på norske veier. Det var nesten like mange som i de tre foregående månedene. Til sammen døde 25 mennesker i trafikken i årets fire første måneder, noe som er det høyeste tallet for denne perioden siden 2016.

Så langt i år har 37 mennesker mistet livet i ulykker på norske veier – da er de seks som døde søndag, regnet med – opplyser Trygg Trafikk til NTB.

Bech sier til NTB at politiet nå jobber med å avklare hvem som satt i bilen.

Ulykkesgruppa til Statens vegvesen gjorde sine undersøkelser på ulykkesstedet søndag kveld.

Tidligere søndag mistet to mennesker livet i en ulykke på Voss. Også der var det en utenlandskregistrert bil som var involvert.

Flere nyheter: