powergym
Menu

Fire branner på få timer

Det har vært flere mindre branner i distriktet i løpet av tirsdag ettermiddag og kveld. Meldingene har gjeldt bålbrenning i Sveio, brann i container i Haugesund og Sauda samt røykutvikling fra hus i Skudeneshavn. Ingen av brannene fikk utarte seg.

Av admin | 30.12.2008 19:59:30

Bålbrenning i Sveio

Like før klokken 15 tirsdag ettermiddag ble det meldt om røykutvikling like i nærheten av Åsavatnet i Sveio. Vedkommende som meldte fra kunne fortelle at det steg opp ganske mye røyk, men han/hun kunne ikke med sikkerhet si om det brant.

– Politiet rykket ut, men det viste seg ganske snart at det var en mann som brant bål ved vatnet. Han hadde varslet det lokale brannvesen, så alt var i skjønneste orden, forteller operasjonsleder ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt, Øyvind Tuner.

Brann i container i Sauda

Ved 17-tiden tirsdag ble det ble meldt om brann i en container på Lillebekk i Sauda. Containeren stod i et turområde, men ble raskt slukket av brannvesenet.

Lensmannen vil foreta de nødvendige undersøkelser angående dette, og ønsker også tips fra publikum dersom de har sett noe.

Brann i container ved kommunegården i Haugesund

Brannvesenet måtte rykke ut da det ble meldt om brann i en søppelcontainer utenfor kommunegården like før klokken 18 tirsdag kveld. Brannen var allerede slukket da brannvesenet kom til stedet.

– En mann fortalte at han hadde vært ute med noe restavfall og like etter begynte det å brenne. Han sprang da inn i en leilighet i gården hvor han fikk låne et brannslukkingsapparat, og med dette fikk han slukket brannen, opplyser Tuner.

Det var aldri fare for at brannen skulle spre seg. Politiet oppretter sak på forholdet.

Røykutvikling fra hus i Skudeneshavn

Både brannvesenet og politi rykket ut da det ble meldt om røykutvikling fra et hus i Skudeneshavn ved 19-tiden tirsdag kveld.

– De som bodde i huset fortalte at de hadde kastet ut en pose fra kjelleren som det kom mye røyk fra. Brannvesenet undersøkte posen, og det viste seg at denne inneholdt sigarettsneiper, forteller Tuner.

Politiet vil vurdere å opprette sak på forholdet.

Av Helge Bro Matland | 30.12.2008 kl.19:5