Menu
Daværende statsminister Erna Solberg på valgkampturné på i Florø i 2019. Nå mener et knapt flertall at kommunen skal bestå – mens nesten like mange vil at den skal deles opp igjen. Foto: Heiko Junge / NTB

Fintellingen bekrefter: Flertall for å beholde Kinn kommune

Resultatet etter folkeavstemningen om Kinn kommunes framtid er bekreftet: Det er flertall for å beholde «Norges rareste kommune». Kun 44 stemmer skilte.

Av NTB | 02.09.2022 12:50:40

Politikk: 3.427 personer stemte for oppløsning, mens 3.471 stemte for at kommunen skal opprettholdes, viser opptellingen fra Kinn kommune. Det endelige resultatet omfatter også forhåndsstemmene.

I folkeavstemningen har innbyggerne tatt stilling til om Vågsøy og Flora skal gjenoppstå som egne kommuner. Slik blir det ikke.

Det midlertidige resultatet ble så jevnt – 49 prosent for at kommunen skal bestå og 48 prosent for å dele den opp – at det ble besluttet en fintelling fredag. Ved 12.30-tiden var resultatet klart.

De to kommunene ble frivillig slått sammen i 2020. Kinn er blitt omtalt som «Norges rareste kommune». Flora og Vågsøy deler ikke kommunegrense, men ligger på hver sin side av Bremanger – som ikke ønsket å bli slått sammen med naboene.

Folkeavstemningen er kun rådgivende. Kinn kommunestyre skal behandle innbyggernes anbefaling på et møte 7. september.

(©NTB)

Flere nyheter: