Menu
Statsminister Sanna Marin ledet pressekonferansen der regjeringen informerte om de nye tiltakene. Arkivfoto: Michael Sohn / AP / NTB scanpix

Finske skoler stenges

Finland trapper opp tiltakene i kampen mot koronaviruset. Landets skoler stenges.

Av NTB | 16.03.2020 16:02:48

Utdanning: Barnehager fortsetter som normalt. Beskjeden kom på en pressekonferanse i Helsingfors mandag ettermiddag, melder avisen Hufvudstadsbladet.

Der orienterte statsminister Sanna Marin om utviklingen og sa at regjeringen og president Sauli Niinistö er enige om at det råder en unntakstilstand i landet. Tirsdag skal regjeringen derfor behandle beredskapsloven, slik at de nye tiltakene kan tre i kraft fra onsdag.

Ytterligere tiltak er å begrense sammenkomster til ti personer. Offentlig ansatte som kan jobbe hjemmefra, pålegges å gjøre det. Regjeringen varsler også at grensene kan bli stengt, men at finske borgere vil ha rett til vende hjem. Alle som kommer hjem fra utlandet, må i to ukers karantene.

Samtidig økes kapasiteten i helse- og omsorgssektoren, men adgangen til ikke-akutt behandling begrenses.

Opposisjonen har kritisert statsminister Sanna Marin for ikke å ha stengt skolene tidligere og har vist til at de fleste EU-land har gjort dette. Leder Jussi Halla-aho i Sannfinnene har sagt at ansvaret for dette ikke kan lempes over på kommunene.

Det er registrert 272 smittede i Finland hittil.

(©NTB)

Flere nyheter: