Menu
Finske Valtteri Bottas sikret karrierens åttende seier da Formel-1-sesongen endelig kom i gang etter koronautsettelsene. Foto: Mark Thompson /Pool via AP / NTB scanpix

Finsk triumf da formel 1-sesongen endelig kom i gang

Finske Valtteri Bottas sikret karrierens åttende VM-seier da Formel 1-sesongen endelig kom i gang etter koronautsettelsene.

Av NTB | 05.07.2020 17:18:10

Sport: Bottas vant Østerrikes Grand Prix foran Scuderia Ferrari-fører Charles Leclerc og McLaren-Renaults Lando Norris søndag.

Bottas-lagkamerat og regjerende verdensmester Lewis Hamilton passerte målstreken som nummer to, men på grunn av tidsstraff endte han som nummer fem på resultatlistene.

– Lewis var rask i dag, men jeg klarte å holde ut hele veien. Det er ingen bedre måter å starte sesongen på, sa Bottas etter løpet.

Hamilton fikk tidsstraffen som følge av en hendelse med Alexander Albon. Sistnevnte var én av ni førere som måtte gi seg underveis. Totalt 20 biler startet løpet.

Før søndagens løp startet markerte førerne sin motstand mot rasisme. 14 av dem valgte å gå ned på kne.

Andremann i søndagens løp, Charles Leclerc, var en av seks førere som valgte å forbli stående under markeringen. Han skriver på Twitter at han er mer opptatt av hvordan man opptrer i hverdagen enn formelle gester.

– Jeg kommer ikke til å gå ned på kne, men det betyr ikke at jeg er mindre dedikert i kampen mot rasisme, skriver han.

En annen som valgte å ikke gå ned på kne var nederlenderen Max Verstappen

– Jeg er veldig dedikert til likhet og til kampen mot rasisme. Men jeg tror at alle har rett til å uttrykke seg på en måte som passer dem. Jeg kommer ikke til å gå ned på kne i dag, men respekterer og støtter de personlige valgene hver fører gjør, skriver han på Twitter.

Formel 1-sesongen skulle etter planen startet i Melbourne i Australia 15. mars, men er flere ganger utsatt på grunn av koronapandemien. Også neste ukes løp vil gå på banen i østerrikske Spielberg.

(©NTB)

Flere nyheter: