reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Femmila i Holmenkollen ble årets siste verdenscuprenn i langrenn med mye norsk i teten. Foto: Annika Byrde / NTB scanpix.

Finsk langrennsfest ga smittebonanza

Nær femti personer i Finland er mistenkt for å ha blitt koronasmittet etter å ha deltatt på den samme festen i midten av mars.

Av NTB | 16.04.2020 18:03:02

Medisin og helse: Koronakrisen ga en brå slutt på skisesongen, men i stedet arrangerte løperne en fest og flere finske langrennsløpere er smittet.

Området Kajanaland er et av områdene i Finland som er hardest rammet av koronaviruset.

Det var lagt opp til en gigantisk avslutningen på skisesongen i Vuokatti 14. mars. 1500 deltakere var påmeldt. Rennene ble avlyst da finske myndigheter sa nei til sammenkomster med mer enn 500 personer til stede.

Men løperne var allerede på plass, og da bestemte de seg for å ta en festkveld som avslutning på sesongen.

Nå mistenkes det at denne festen er årsaken til at viruset er spredt såpass hardt i denne delen av Finland. Totalt er det meldt om 72 tilfeller i Kajanaland, og til sammen 46 personer som var på plass i baren Laavu der festen ble holdt er smittet av viruset.

– Før denne festen hadde vi ingen smittetilfeller, sier overlege Olli-Pekka Koukkari til Iltalehti.

Langrennsløperen Leena Nurmi, som også har deltatt i verdenscupen, var en av dem som ble syk.

– Jeg kjente de første symptomene fire dager etter festen. Da jeg hørte at det var mange andre som også var blitt syk skjønte at det var snakk om koronaviruset. Jeg har selv testet positivt, sier løperen med det sterke finske idrettsnavnet Nurmi.

(©NTB)

Flere nyheter: