Menu
Håvard Moseby gikk inn til bronse under 15 km klassisk for menn under U-23 VM på Lygna. Foto: Terje Pedersen / NTB

Finsk gull på 15 kilometeren i U23-VM, Moseby med bronse

Finske Arsi Ruuskanen tok gull på mennenes 15 kilometer klassisk under U23-VM på Lygna torsdag. Håvard Moseby gikk inn til bronsemedaljen.

Av NTB | 24.02.2022 16:30:35

Sport: Finnen leverte et godt disponert løp og var til slutt 6,7 sekunder foran svenske Leo Johansson. Moseby på bronseplassen var 28,1 sekunder bak.

Den svenske OL-løperen Johansson var raskest de første 5 kilometerne. Ruuskanen var derimot den som gikk raskest mellom 5 og 10 kilometer. Moseby holdt seg innledningsvis rundt ti sekunder bak teten. Etter en mils løp var han 18,7 sekunder bak på en fjerdeplass.

Moseby skjerpet seg derimot mot slutten og kjempet seg inn på seierspallen.

– Det var et krigerløp og jeg måtte kjempe med meg selv. Jeg har skjønt at det lønner seg å spare litt på kreftene mot slutten og det holdt med to sekunder for meg, sa Moseby til NRK.

Trønderen Andreas Fjorden Ree var blant dem som gikk raskest mot slutten og endte på en 6.-plass – 38,9 sekunder bak vinneren. Iver Tildheim Andersen 41 sekunder bak på en 8.-plass.

– Sjetteplass er greit, jeg er fornøyd med det. Det føltes ikke så bra underveis og innledningsvis var det bekmørk. Klassisk er ikke helt min greie, sa Ree fra Støren.

Martin Kirkeberg Mørk hadde slitt med korona i oppkjøringen og var sjanseløs og endte 2.25 minutter bak den finske vinneren.

Den norske landslagstreneren Torstein Drivenes likevel godt fornøyd med den norske innsatsen.

– Det er mange som går gode løp. Det ble en medalje på Håvard så vi er kjempefornøyde. Vi var ikke topp tre før de siste 700 meterne, sa Drivenes.

(©NTB)

Flere nyheter: