Menu
Karl Johan Lier må sammen med Jakob Hatteland og Ståle Fatland nå svare Finanstilsynet. FOTO: Autostore

Finanstilsynet etterforsker riking-fond

Fondsselskapet Heimdal Forvaltning granskes av Finanstilsynet. Jakob Hatteland, Karl Johan Lier og Ståle Fatland har fått kritikk for et ultimatum mot andre eiere.

Av Egil M Solberg | 22.11.2022 20:34:11

Penger:  Tilsynet har åpnet granskning og kommer med en rekke spørsmål til Heimdal Forvaltning i et brev datert 1. november, skriver Aftenbladet.

Saken handlet blant annet om at tre av Norges rikeste menn, Jakob Hatteland, Ståle Fatland og Karl Johan Lier, ønsker å overta alle aksjene i Heimdal Forvaltning.

De har truet med å trekke ut alle fondsandelene sine verd 7–800 millioner kroner dersom de ikke får viljen sin.

Nå skal tilsynet gjennomføre et «tilsyn med foretakets rutiner og prosesser knyttet til likviditet og likebehandling av andelseiere». Den 7. november sendte Heimdal svaret sitt til Finanstilsynet, men brevet er unntatt offentlighet, skriver avisa.

Etne Sparebank måtte selge

Etne Sparebank, som har vært største enkeltaksjonær med 20 prosent av aksjene, har nylig solgt sin aksjepost til Hatteland & Co.

– Ja, Heimdal-posten ble solgt til Hatteland, og prisen var den samme som tilbudet til de andre aksjonæren fra i sommer, sier Sveinung Eskeland til Aftenbladet. Han er styreleder i Etne Sparebank.

Det betyr at banken fikk rundt 13 millioner kroner for akjesposten, og at Heimdal verdsettes til 65 millioner kroner, skriver avisa.

Flere nyheter: