Menu
En mann med maske i Soweto-området utenfor Sør-Afrikas største by Johannesburg. Ifølge Financial Times forsøker USA å motarbeide en oppmykning i WHOs patentregler, som kan gjøre det lettere, særlig for land i Afrika, å skaffe seg tilgang til vaksine og medisin mot koronaviruset. Foto: Jerome Delay / AP / NTB scanpix

Financial Times: USA motarbeider oppmykning av patentregler

USA vil motarbeide en oppmykning av WHOs patentregler, som potensielt vil la utviklingsland produsere en koronavaksine fortere, ifølge Financial Times.

Av NTB | 19.05.2020 12:32:48

Politikk: En resolusjon fra Verdens helseorganisasjon (WHO) tar til orde for at fattige land skal ha mulighet til å ignorere patenter for å skaffe seg vaksine eller medisin mot covid-19.

Mange regjeringer, spesielt i Afrika, frykter at de vil bli tilsidesatt av rikere land med mindre de kan tvinge selskaper som finner en kur mot covid-19 til å dele informasjonen bredt.

Flere ambassadører i Genève, der WHO er basert, sier ifølge avisa at amerikanske diplomater har forsøkt å overbevise dem til å støtte en utvanning av språket i resolusjonen.

Resolusjonen ventes å bli vedtatt, selv om USA skulle gi tydelig uttrykk for sin angivelige motstand.

WHO anslo i starten av mai at så mange som 190.000 mennesker kan dø i Afrika som følge av koronasmitte det første året. Organisasjonen har også anslått at mellom 29–44 millioner mennesker kan bli smittet i samme periode.

(©NTB)

Flere nyheter: