reklame for Utvik Autoservice
Menu
Magnus Carlsen møtte Wesley So i finalen mandag. Foto: Carina Johansen / NTB

Finaletap for bursdagsbarnet Carlsen

På 30-årsdagen måtte Magnus Carlsen tåle finaletap mot Wesley So i åpningsturneringen i Champions Chess Tour. En drømmestart hjalp ikke.

Av NTB | 30.11.2020 21:53:16

Sport: Duellen mellom Carlsen og So ble avgjort i to lynsjakkpartier etter at mandagens fire innledende hurtigsjakkpartier endte 2-2.

So vant det første partiet i lynsjakk, og i det andre holdt han Carlsen til remis. Dermed var turneringsseieren sikret.

For seieren innkasserer amerikaneren 30.000 dollar, tilsvarende 267.000 norske kroner.

Den første finaledagen mellom Carlsen og So søndag endte 2-2. Da ga hvite brikker seier i samtlige fire partier. Mandag ble den trenden brutt fra start.

Med svarte brikker presset Carlsen sin amerikanske motstander over på defensiven i det første partiet, og etter 43 trekk var seieren et faktum.

Parti nummer tre ble dramatisk. Med hvite brikker gjorde på et tidspunkt Wesley So en kjempetabbe og ga Carlsen en gyllen mulighet til å sette press. Nordmannen fant imidlertid ikke det rette påfølgende trekket, og dermed var stillingen igjen jevn. Fasiten ble dermed remis.

Langt mindre nervepirrende ble parti nummer fire. Der tok spillerne en rask remis uten å sette hverandre på prøve.

Dermed måtte det lynsjakk til for å avgjøre finalen. Der viste So seg som den sterkeste.

Mandagens duell var den siste av flere mellom de to sjakkessene. Carlsen og So. Nordmannen beseiret amerikaneren i en onlineturnering i slutten av september, mens So slo Carlsen i VM-finalen i Fischer-sjakk på Høvik i november i fjor.

Da de to møttes i det innledende spillet i åpningsturneringen av Champions Chess Tour ble det remis.

I parti nummer to kom enda en seier til spilleren med svarte brikker. So slo tilbake med seier etter at begge spillerne etter hvert var presset på tid. Dermed var det igjen balanse i duellen.

Turneringen som mandag ble avsluttet er den første av ti på Champions Chess Tour. Konkurranseserien blir avsluttet neste år.

(©NTB)

Flere nyheter: