Menu
Nå blir det like regler med tanke på aldersgrenser for kinofilm-distributørene som det allerede er for distributørene for TV-program i dag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Filmdistributørene får sette aldersgrense selv

Kinofilm-distributørene får ansvaret for å sette aldersgrense på kinofilmer selv, har Stortinget vedtatt. Til nå har dette vært Medietilsynet sin oppgave.

Av NTB | 09.06.2022 09:00:56

Politikk: Endringen i bildeprogramloven betyr at den statlige forhåndskontrollen av kinofilm avvikles. Dermed blir det lik ordning for kinofilmer som det allerede er på TV-program, der for eksempel NRK og TV 2 selv setter aldersgrenser på det som vises.

– Vi har tatt initiativ til denne endringen, og mener dette er en nødvendig modernisering av regelverket, sier direktør i Medietilsynet Mari Velsand i en pressemelding.

For å sikre lik praksis er det fremdeles Medietilsynet som skal utarbeide retningslinjer og kontrollere at aldersgrensene blir satt i tråd med regelverket. Tilsynet kan også overprøve distributøren sin aldersgrense, dersom de for eksempel får inn tips fra publikum om at en film har fått for lav aldersgrense.

I løpet av høsten skal Medietilsynet oppdatere sine retningslinjer og gjennomføre opplæring av distributørene.

(©NTB)

Flere nyheter: