Menu
Sturla Holm Lægreid fra Norge under 15 km fellesstart for menn under vinter-OL i Beijing 2022 i februar. Foto: Torstein Bøe / NTB.

Fillon Maillet slo Lægreid etter sekundstrid

Formsterke Quentin Fillon Maillet stormet i mål 7,2 sekunder foran Sturla Holm Lægreid i torsdagens verdenscupsprint i skiskyting i estiske Otepää.

Av NTB | 10.03.2022 15:40:18

Både franskmannen Fillon Maillet og Lægreid skjøt to fulle hus under gode skyteforhold.

– Det ble nok et godt løp etter en god sisterunde, sa Maillet til NRK.

Lægreid var i føringen etter liggende skyting og hadde også 3,3 sekunder til sin fordel etter ståendeskytingen, men måtte gi fra seg fra seg ledelsen på de siste kilometerne inn til mål. Quentin Fillon Maillet var som vanlig rask i sporet.

Lægreid måtte konstatere at det ikke holdt helt inn.

– Nervepirrende! Jeg gikk meg helt tom i dag, og jeg håpet at de andre var enda mer slitne. Quentin er uslåelig om dagen, og jeg er veldig fornøyd med 2.-plass. Dette var en kapasitetsløype, og du fikk god bruk for lungene, konstaterte Lægreid overfor NRK.

Benedikt Doll ble nummer tre. Tyskeren skjøt også ti treff og ble hektet av med 11,1 sekunder av vinneren fra Frankrike.

Det var mange som lyktes med skytingen i Estland, blant dem var Vetle Sjåstad Christiansen. Løperen fra Geilo fikk også ned alle blinkene, og han var 16,3 sekunder bak seieren på en 4.-plass.

Bare én av løperne topp ti måtte tåle én strafferunde. Resten var feilfrie.

Tarjei Bø var tilbake etter sykdom og knep seg akkurat inn blant de ti beste, men han ble slått med 34,5 sekunder.

Sivert Guttorm Bakken og Filip Fjeld Andersen lå som nummer 13 og 14 med 71 av 68 startende i mål.

(©NTB)

Flere nyheter: