Menu
Ingen kan gjøre noe med Quentin Fillon Maillet. Søndag vant han nok et verdenscuprenn i Ruhpolding. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB

Fillon Maillet økte verdenscupledelsen med seier på jaktstarten

Verdenscupleder Quentin Fillon Maillet gikk først ut og forsvarte ledelsen da han vant skiskytterjaktstarten i Ruhpolding søndag.

Av NTB | 16.01.2022 15:36:27

Sport: Både torsdagens sprint og søndagens jaktstart i Ruhpolding gikk uten de norske OL-uttatte herrene. Første nordmann ut på jaktstarten var Aleksander Fjeld Andersen på 12.-plass. Han startet 53,5 sekunder bak Fillon Maillet og var aldri i nærheten av pallen.

Den franske løperen i tet hadde et forsprang på sju sekunder ned til tyske Benedikt Doll fra start. På første skyting ble det bom på franskmannen, fullt hus på tyskeren og dermed ny mann i tet.

Bak fulgte et kobbel av skiskyttere, som gjorde at det ble kamp om standplassene. Flere løpere måtte vente på tur før de kunne skyte.

Både Doll og Fillon Maillet skjøt fullt hus på andre skyting, men Doll bommet to ganger på både tredje og fjerde skyting. Fillon Maillet traff fem blink på tredje skyting og hadde null problemer med å vinne.

29-åringen holdt seg til én bom på siste skyting og sikret med det sin femte verdenscupseier for sesongen. Han går inn i OL som en storfavoritt på herresiden i skiskyting.

Russiske Aleksandr Loginov ble nummer to, mens hviterussiske Anton Smolski endte på 3.-plass i søndagens renn.

(©NTB)

Flere nyheter: