reklame for Sheiken Bowling
Menu
Jakob Ingebrigtsen fotografert under Norges Friidrettsforbund sitt pressetreff på Norges idrettshøgskole onsdag. Foto: Heiko Junge / NTB.

Filip og Jakob Ingebrigtsen slått av landsmann på Hytteplanmila – Grøvdal med norsk bestenotering

34 år gamle Zerei Kbrom Mezngei tok en overraskende seier med 28.20 på 10 kilometer gateløp i Hole lørdag.

Av NTB | 17.10.2020 14:38:14

Sport: 34-åringen som kom til Norge fra Eritrea som flyktning i 2012 satte Filip og Jakob Ingebrigtsen på plass. Mezngei dro sakte, men sikkert ifra etter noen få kilometer.

Narve Giljås Nordås ble nummer to med 28.28 minutter. Det var åtte sekunder opp til 3.-plassen.

Filip Ingebrigtsen ble til slutt nummer sju med 29.03. Jakob Ingebrigtsen resignerte med tre kilometer igjen og havnet sju minutter bak vinneren. I realiteten er det vel mewst fair å si at Jakob Ingebrigtsen brøt løpet. Ingebrigtsen-gutta fikk problemer en seks-sju kilometer og klarte ikke å holde følge med teten. Filip Ingebrigtsen ble norsk mester på 10 kilometer terrengløp sist helg.

– Jeg vet ikke helt. Det var bra på trening torsdag, og jeg følte meg veldig bra i går, men jeg sprang meg over ende i dag, sa Ingebrigtsen til NRK.

Filip Ingebrigtsen sa til samme kanal at han følte seg tung og at løpet nok kom litt tett opptil NM-løpet sist helg.

Vinnertiden var et godt stykke bak norsk bestenotering. Den ble satt av Jakob Ingebrigtsen sist år med 27.54 minutter.

Karoline Bjerkeli Grøvdals løyperekord på 31.25 ble satt i 2017. Den ble kraftig slått i år. Løperen fra Isfjorden kom inn til 30.32, og ingen norsk kvinne har noen gang løpt fortere på en slik 10 kilometer. Bare én løpere fra Europa har løpt fortere. Paula Radcliffes rekord lyder på 30.21.

Ingrid Kristiansen hadde den tidligere norske bestenoteringen 30.57 satt i 1989.

(©NTB)

Flere nyheter: