powergym
Menu
Vold

Fikk «taus oppringing»

Politiet fikk en oppringing i natt hvor ingen svarte i andre enden. Etterhvert kunne politiet svakt høre en kvinne som gråt og en mann som oppførte seg svært truende.

Av Egil M Solberg | 04.04.2015 07:56:24

Det var ved 03.55-tiden i natt at politiet mottok nødtelefonen.

To politipatruljer ble sendt til den adressen mobiltelefonen var registrert på. Den tilhørte en kvinne i midten av 20-årene som var bosatt i en leilighet i et boligstrøk på Karmøy.

– Inne i denne leiligheten pågrep politiet like etterpå kvinnens tidligere kjæreste, en mann i midten av 30-årene, opplyser operasjonsleder Jarle Utne-Reitan hos politiet.

Det viste seg at mannen hadde oppsøkt sin eks-kjæreste i 2-tiden. Han var innledningsvis velkommen, men kvinnen reagerte på hvordan mannen var ruset, konfronterte han med det og ba han om å forlate hennes bolig.

– Mannen reagerte med sinne. Han skjelte ut eks-kjæresten, truet med å ødelegge inventaret hennes og at han skulle banke henne opp. Han fikk ikke gjort alvor av truslene før politiet var på stedet og tok hånd om han, sier Utne-Reitan.

Mannen var i besittelse av en tablett ecstasy og mistenkes både for å være ruset på alkohol og narkotika.

– Han var på påskepermisjon fra fengselet hvor han soner en dom på 3 års fengsel, i hovedsak for narkotikaforbrytelser. Rusbruk er et klart brudd på fengselets permisjonsvilkår og mannen vil derfor måtte returnere til fengselet tidligere enn planlagt. Resten av permisjonen blir rutinemessig inndratt, sier operasjonslederen.