Menu
Det hydrogenklare skipet Edda Breeze. FOTO: Gondan

Fikk levert hydrogenklare Edda Breeze

Offshore vindserviceselskapet Edda Wind kunngjør i dag at de har mottatt levering av sin første CSOV, den hydrogenklare Edda Breeze.

Av Egil M Solberg | 31.05.2022 18:39:40

Næringsliv: Fartøyet er først levert som en del av et nybyggingsprogram på ni fartøy.

Det nye Commissioning Operation Vessel (CSOV), kalt Edda Breeze, vil i august gå på en tiårskontrakt med Ocean Breeze ved Bard Offshore 1 vindpark i Tyskland.

– Leveransen av Edda Breeze markerer starten på leveransene til vårt nybyggprogram av ni fartøyer. Enda viktigere er at vi allerede har sikret langsiktige kontrakter for de fire første nybygg. Derfor betyr hver skipsleveranse økte inntekter og forbedret lønnsomhet for Edda Wind, sier Kenneth Walland, administrerende direktør i Edda Wind.

Edda Wind er et rent offshore vindservice selskap med hovedkontor i Haugesund. Det var Østensjø Group som i 2015 utviklet konseptet. Wilhelmsen Group ble partner i selskapet fem år senere.

HYDROGEN-KLAR

CSOV Edda Breeze er designet med fleksibilitet og betjening som gjør det mulig
service vindparker over hele verden.

Fartøyet er også klargjort for nullutslipp operasjoner med hydrogen som energibærer i en flytende organisk hydrogenbærer (LOHC) konsept.

Dette konseptet er tatt i bruk av Edda Wind ettersom det oppfyller selskapets strenge krav kriterier for sikker drift, logistikkløsninger og utholdenhet. For eksempel denne måten å håndtering av hydrogen om bord unngår eksponering for sikkerhetsrisikoen som finnes for flere andre grønne drivstoffløsninger.

– Edda Breeze er de første CSOV-ene i verden forberedt med et hydrogenbasert energisystem planlagt for fire ukers utholdenhet. I prinsippet betyr dette at dette fartøyet om noen år tiden er i stand til å støtte bygging og idriftsettelse av vindparker uten genererer karbonutslipp, legger Kenneth Walland til.

Edda Breeze er av Salt 0217 design og byggenummer C489 fra Astilleros Gondán verft i Spania, samme verft som leverte Edda Passat og Edda Mistral i 2018.

Fartøyet er 88,3 meter lang med en stråle på 19,7 meter. Den har plass til opptil 120 personer om bord.

11-FARTØY

I tillegg til Edda Breeze og de åtte fartøyene – seks CSOV-er og to Service Operations Fartøy (SOV-er) – for tiden i bestilling, Edda Wind eier og driver to SOV-er, Edda Passat og Edda Mistral.

De to sistnevnte fartøyene er begge på charter for Ørsted på vindparker utenfor Storbritannia.

Totalt vil Edda Winds flåte bestå av 11 fartøyer.

I tillegg opererer Edda Wind ett innleid innleid fartøy, Eddafjorden. Edda
Fjord påbegynte Ocean Breeze-kontrakten i april 2021 og vil operere inntil den erstattes av Edda Breeze.

– Operatører leter kontinuerlig etter måter å forbedre effektiviteten til vindkraftverk drift og redusere driftskostnader og miljøfotavtrykk. Vår spesialdesignede offshore vindservicefartøy gir akkurat dette. Vi forventer etterspørsel etter spesialisert service fartøy til å forbedre seg, og vi er godt posisjonert for å utnytte denne trenden, legger Kenneth til Walland.

Edda Wind er det ledende pure-play offshore vindserviceselskapet, med hovedkontor i Haugesund, Norge. Selskapet utvikler, bygger, eier og driver spesialbygget SOV-er og CSOV-er for havvindparker over hele verden.

Flere nyheter: