fbpx
Menu
(Foto: Kenneth Engelsvold)

Streiken er over – fikk gjennomslag for gavepensjon

- Det eneste Safe har oppnådd med streiken er en avtale som gjør at rederiene ikke kommer til å ansette folk over 50 år, med kort pensjonsopptjening. Det opplyser Industri Energi.

Av Egil M Solberg | 19.07.2018 22:17:25

Arbeidsliv: Fagforbund SAFE erklærte en full seier etter at det torsdag kveld kom en enighet i riggoppgjøret.

SAFE fikk fullt gjennomslag for sitt pensjonskrav. I tillegg sikret SAFE sine medlemmer etterbetaling i fra 01.06.2018, noe som er historisk innenfor NR-området, skriver de på sin nettside.

– Jeg er glad for at streiken nå er avsluttet. Men jeg er redd det eneste Safe har oppnådd er en avtale som gjør at rederiene ikke kommer til å ansette folk over 50 år, med kort pensjonsopptjening, før ny sjømannspensjonsordning er på plass, fordi det vil dra med seg så store ekstra kostnader, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi på eget nettsted.

I Rederiforbundet er de glad for at streiken er over.

– Det siste næringen trengte var en langvarig konflikt som satte næringens renommé, økonomi og arbeidsplasser i fare. Konflikten var i utgangspunktet helt meningsløs og vi er derfor fornøyd med at den nå er avsluttet, sier forhandlingsleder i Rederiforbundet Jakob Korsgaard, administrerende direktør i Maersk Drilling Norge.

Nå vil staten måtte involveres da det vil være nødvendig med en lovendring.

– Vi har bedt om et snarlig møte med arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie om denne saken, sier Alfheim.

Alfheim understreker at er det viktig at folk nå gjenopptar arbeidet.

– Jeg ønsker Industri Energis, Safes og DSOs medlemmer god tur tilbake på jobb, sier Frode Alfheim.

Flere nyheter: