reklame for Utvik Autoservice
Menu
Foto: Miss Norway

Fikk beskjed om å slutte med fotball

Andrea Nicole Nornes Freier (19) er overrasket over kriteriene for å plassere bedre i Miss Norway. Hun fikk antydning om at dersom hun skulle fortsette å konkurrere burde hun slutte med fotball.

Av Daniel DeNiazi | 02.11.2020 12:47:36

Miss Norway: Radio Haugaland snakket med Andrea Nicole Nornes Freier rett etter at hun hadde deltatt i finalen som ble avholdt i Oslo. Hun var skuffet over plasseringen sin. Og er overrasket over hvordan hun ble målt i forhold til poeng.

– Jeg var veldig skuffet over hvor tynn det viser seg at man skal være i konkurransen. Dette er ikke det som jeg ble forespeilet tidligere. Jeg er overrasket over hvordan de kom til sin avgjørelse. Har jobbet meg halvt ihjel for å få mest mulig stemmer og aktivitetspoeng, og er skuffet over at det ikke telte mer.

Etter at finalen var ferdig og vinneren ble presentert spurte 19-åringen en av dommerne om hvordan hun kunne forbedre seg i konkurransen.

En av dommerne skal ha antydet til Andrea at hun burde slutte med fotball og satse 100% på en eventuelt ny runde i miss norway. Antydningen gikk på at hun hadde for mye muskler i hofte lår region.

– Da jeg fikk den kommentaren ble jeg såret. Jeg ble veldig lei, og det var det som gjorde at jeg ble veldig skuffet. Jeg har alltid vært veltrent og sunn, men å få en slik kommentar mener jeg er helt utenfor det Miss Norway egentlig handler om. Kommentaren satte en demper på hele opplevelsen.

– Jeg hadde mest stemmer og lå på andreplass i forhold til aktivitetspoeng, og det gikk fint på catwalken. Det kan godt hende det var andre kriterier enn at jeg spiller fotball og at kroppen min var for atletisk for min plassering i finalen. Det var det dommeren sa til meg at måtte bli bedre på og da antar jeg at han mente det var det som trakk meg ned, sier Nornes Freier.

Talsperson i Miss Norway, Knut Yrvin sier at de vil ta opp kommentaren fra en av dommerne til ledelsen. Han kaller kommentaren for uklokt.  Foto: Miss Norway

Talsperson i Miss Norway, Knut Yrvin sier til Radio Haugaland at han ikke kjenner til saken, men vil ta opp med ledergruppen.

– Jeg kjenner ikke til dette, men dersom dette er sant så vil vi absolutt prioritere dette som en sak i styret. Det er veldig uklokt av en dommer å dømme kroppen til deltakerne. Når det gjelder plassering er det dommerne som avgjør hvem som får flest poeng. Da er det en del poenger fra ulike momenter i missekonkurransen som blir talt med i den totalsummen.

Så du mener hun ikke var flink nok?

– Andrea var kjempe flink, men jeg sier at man må øve og fokusere mye på hvordan man gjennomfører de ulike oppgavene for å nå målet. Det kreves en del i Miss Norway.

– Man skal ikke ikke undervurder sceneopptreden. Sceneopptreden er den viktigste og den som teller mest. Når man ikke er vant med å være på scene, så vil man bli bedre etterhvert.

Andrea Nicole Nornes Freier sier at det har vært veldig kjekt å delta, men har ikke noen planer om å melde seg på med det første.

– Jeg har hatt det kjekt og det har vært en utrolig opplevelse å bli finalist i Miss Norway. Jeg har utviklet meg mye og fått mange nye venner. Publikumsprisen er jeg usannsynlig takknemlig for. Det varmer hjertet at så mange har stemt på meg. Jeg anså vinner Sunniva H. Frigstad som min største konkurrent, og hun er absolutt en verdig vinner!

Nornes Freier utelukker ikke at hun vil fortsette som modell dersom hun får tilbud om modelljobb.

– Jeg får se hva fremtiden bringer.

Radio Haugaland har vært i kontakt med noen av de andre deltakerne. De ønsker ikke å bli intervjuet eller gå ut med navn, men sier at de har selv stusset over fordelingen av poengene.

Flere nyheter: