Menu
FIFA-president Gianni Infantino og hans stab har utsatt de kommende VM-kvalifiseringskampene i Afrika. Foto: Richard Juilliart/Uefa via AP / NTB

Fifa utsetter juni-kampene i afrikansk VM-kvalifisering av koronahensyn

Samtlige kamper i den afrikanske VM-kvalifiseringen i fotball i juni er utsatt. Årsaken er viruspandemien og at arenaene ikke holder høy nok standard.

Av NTB | 06.05.2021 14:39:34

Sport: Det opplyser Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) torsdag.

I stedet legges det opp til at det skal spilles ekstra kamper i de internasjonale vinduene i september, oktober og november. De ti gruppevinnerne går til finalerunden i kvalifiseringen i mars neste år.

Afrika har fått tildelt fem plasser under VM-sluttspillet i Qatar i 2022.

Ved siden av frykten for koronasmitte konkluderte Det afrikanske fotballforbundet (CAF) tidligere denne uken med at mange arenaer på kontinentet holder for dårlig standard.

Dersom de oppsatte kampene i juni hadde blitt gjennomført, ville det medført at Burkina Faso, Den sentralafrikanske republikk, Liberia, Malawi, Mali, Namibia, Niger, Senegal og Sierra Leone ikke kunne stått som arrangør.

Også landslagsarenaene i land som Libya og Uganda ble vurdert som uaktuelle fordi de ikke holder internasjonal standard, men her ville man kunnet ta i bruk reservearenaer.

Nasjonene som i øyeblikket har fått forbud mot å bruke sine landskamparenaer, er anmodet om å foreslå alternative løsninger i nøytrale land.

(©NTB)

Flere nyheter: