Menu
Magnus Knudsen jublet i helgen for sin scoring for Lillestrøm mot Rosenborg. Han kan nå fortsette i LSK ett år til. Foto: Lise Åserud / NTB

Fifa: Utenlandsproffer i Russland kan suspendere kontrakten ett år til

Fifa forlenger ordningen der utenlandske spillere i den russiske fotballigaen kan suspendere sine kontrakter og spille for en annen klubb i ytterligere ett år.

Av NTB | 21.06.2022 13:16:09

Sport: Ordningen ble først tatt i bruk etter Russlands krigshandlinger i Ukraina og varte ut fotballsesongen som nylig ble avsluttet. Nå forlenges ordningen, som også gjelder for trenere, fram til 30. juni 2023.

Avgjørelsen om å suspendere kontrakten kan tas uten klubbledelsens samtykke.

Det melder Fifa på sitt nettsted tirsdag.

Ordningen har bidratt til at Magnus Knudsen fikk returnere til Lillestrøm på lån, kort tid etter overgangen til Rostov. Nå kan Lillestrøm forlenge avtalen med Knudsen til å vare ett år til.

Lars Olden Larsen, som eies av Nizjnij Novgorod, dro til Per Mathias Høgmos Häcken.

Flere andre klubber i Allsvenskan har også hentet tilbake utenlandsproffer fra den russiske fotballigaen. Jordan Larsson, Sead Haksabanovich, Filip Dagerstål og Armin Gigovic har den siste tiden spilt i den svenske toppdivisjonen, selv om de egentlig eies av russiske klubber.

Erik Botheim endte ikke opp med å ta i bruk tilbudet, men fikk istedenfor avsluttet avtalen han hadde med Krasnodar i mai.

(©NTB)

Flere nyheter: