Menu
Lars Olden Larsen og andre utenlandsproffer i Russland får trolig muligheten til å sette sine kontrakter på vent. Foto: Annika Byrde / NTB

Fifa: Utenlandske spillere i russisk fotball kan velge å suspendere egen kontrakt fra torsdag

Utenlandske spillere i den russiske fotballigaen kan suspendere sine kontrakter og spille for en annen klubb ut inneværende sesong.

Av NTB | 07.03.2022 20:35:24

Sport: Det har Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) besluttet. Avgjørelsen kommer som et resultat av krigshandlingene i Ukraina.

Forbundet skriver på sine nettsider at spillere med russisk arbeidsgiver, som norske Erik Botheim, kan velge å midlertidig suspendere sin kontrakt med klubben.

Det åpnes videre for at spillerne kan finne seg en ny arbeidsgiver i tiden som kommer selv om det internasjonale overgangsvinduet i øyeblikket er lukket. Fra 30. juni må imidlertid spillerne igjen returnere til Russland.

New York Times skrev tidligere mandag at Fifa hadde besluttet nettopp dette, og at en kunngjøring om saken ville komme i løpet av kort tid.

Å suspendere spillernes kontrakter fram til 30. juni er ikke i tråd med det spillerorganisasjonen Fifpro og ligaorganisasjonen WLF har bedt om i kjølvannet av Russlands invasjon i Ukraina.

Organisasjonene ønsker at spillerne skal få muligheten til å si opp sine kontrakter permanent

(©NTB)