Menu
FIFA-toppen Victor Montagliani vil vurdere ny sesongrytme i Europa. Foto: Darryl Dyck/The Canadian Press via AP / NTB scanpix

Fifa-topp vil ha europeiske toppligaer over på «norsk» sesongrytme

Fifa-toppen Victor Montagliani mener viruspausen er en gyllen anledning til å diskutere om ikke fotballsesongen i hele Europa bør følge kalenderåret.

Av NTB | 02.05.2020 15:17:40

Sport: Norsk fotball har allerede sesong som begynner og avsluttes innenfor hvert kalenderår. I England og de øvrige store ligaene er det ikke slik. Der begynner fotballen å rulle på sensommeren og følger skoleåret.

Nå mener en av Det internasjonale fotballforbundets mektige visepresidenter at det er grunn til å vurdere en omlegging. Victor Montagliani lanserer sine tanker rundt temaet i et intervju med den italienske radiokanalen Radio Sportiva, gjengitt av Reuters.

Montagliani antyder at en omlegging vil kunne bidra til å lette trykket på en turneringskalender som de kommende årene begynner å bli uvanlig tett som følge av viruskrisen. En rekke internasjonale mesterskap er utsatt.

Fra sommeren 2021 til sommeren 2024 skal det blant annet gjennomføres tre seniorsluttspill på herresiden.

– Vi har muligheten til en sesongomlegging nå, fordi vi også har et VM i Qatar i november og desember 2022, sier Montagliani.

(©NTB)

Flere nyheter: