reklame for Sheiken Bowling
Menu
Lionel Messi og Neymar er klubbkamerater i PSG, men kan møte hverandre som motstandere når Argentina og Brasil må spille en avbrutt kvalifiseringskamp i juni. Foto: Michel Euler / AP / NTB

Fifa står på sitt: Brasil og Argentina må møtes til betydningsløs kvalifiseringskamp

Brasil og Argentina blir nødt til å spille kampen som i fjor høst ble stoppet av brasilianske helsemyndigheter etter få minutter. Ny dato er 11. juni.

Av NTB | 09.05.2022 17:31:14

Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) avviser ankene fra både brasiliansk og argentinsk hold. Rivalene er begge klare for VM senere i år, og rekkefølgen på de to øverste plasseringene i den søramerikanske kvalifiseringen er satt.

Brasil vil uansett resultat i den utsatte kampen ende foran Argentina.

Fifa besluttet allerede i februar at oppgjøret skulle spilles på nytt. Argentinerne anket avgjørelsen og mente det ikke var deres skyld at stormøtet ble stoppet. Brasil var heller ikke enig i beslutningen.

Det var 5. september i fjor at kvalifiseringskampen mellom lagene ble avbrutt etter seks minutter. Årsaken var at Brasils helsemyndigheter grep inn og mente det argentinske lagets fire Premier League-spillere brøt karanteneplikten ved å møte opp på stadionet i São Paulo.

De hadde fått grønt lys fra Fifa og Conmebol (Det søramerikanske fotballforbundet), men det brasilianske helsetilsynet hadde en annen oppfatning.

Argentina-laget reiste inn i Brasil få timer før kampstart, men på det tidspunktet hadde landet innreisenekt for utenlandske personer som nylig hadde vært i Storbritannia.

(©NTB)

Flere nyheter: