Menu
Det danske laget skulle etter planen rette fokus mot menneskerettigheter i Qatar. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Fifa sier nei til Qatar-kritisk budskap fra danske VM-helter

Det internasjonale fotballforbundet tillater ikke at de danske VM-spillerne benytter en treningsdrakt påført et budskap om viktigheten av menneskerettighetene.

Av NTB | 10.11.2022 15:41:45

Politikk: Budskapet «Human Rights for All», «Menneskerettigheter for alle», skulle etter planen pryde treningsdraktene til det danske landslaget under det kommende VM-sluttspillet i Qatar. Det blir det likevel ingenting av.

Jakob Jensen, som er administrerende direktør i Det danske fotballforbundet (DBU), opplyser til nyhetsbyrået Ritzau at Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har satt ned foten.

– Vi fikk beskjeden i dag. Vi sendte en søknad til Fifa, men svaret var negativt, og det beklager vi, men det må vi ta hensyn til, sier Jensen.

I november i fjor meldte DBU at forbundets kommersielle samarbeidspartnere var villige til å gi fra seg plassen på treningstøyet til det planlagte politiske budskapet.

I etterkant besluttet DBU at Christian Eriksen & co. under VM skulle trene i trøyer med menneskerettighets-budskapet. Bruken må imidlertid godkjennes av Fifa. Det ble det ingenting av.

(©NTB)