Menu
Byron Castillo i aksjon for Ecuador mot Argentina i VM-kvalifiseringen. Fifa skal undersøke om han er spilleberettiget for Ecuador, etter klage fra Chile. Utfallet kan sende Chile til VM på bekostning av Ecuador. Foto: José Jacome, Pool via AP / NTB

Fifa har innledet disiplinærsak – avgjør Ecuadors VM-skjebne

Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) bekrefter at det er innledet disiplinærsak angående Byron Castillos spill for Ecuador i VM-kvalifiseringen.

Av NTB | 11.05.2022 16:45:55

Sport: Chile har leverte en formell klage der det hevdes at Castillo er colombiansk og ikke berettiget til å spille for Ecuador. Han var på banen i åtte kvalifiseringskamper da Ecuador kvalifiserte seg til VM med fjerdeplass i den søramerikanske kvalifiseringen.

Fifa melder på sitt nettsted at disiplinærkomiteen skal undersøke hvorvidt Castillo har rett til å spille for Ecuador. Om konklusjonen blir at han ikke er det, kan Ecuador bli dømt til 0-3-tap i alle de åtte kampene.

Han spilte i to kamper mot Chile som resulterte i en seier og en uavgjort. Chile ble bare nummer sju i kvalifiseringen, men rykker opp til VM-plass om Ecuador dømmes til tap i kampene Castillo spilte.

Fifa har bedt Ecuadors og Perus fotballforbund med å legge fram sitt syn på saken. Peru ble nummer fem i kvalifiseringen og skal neste måned ut i interkontinentalt omspill mot Australia eller De forente arabiske emirater.

Ecuador er i VM trukket i gruppe med Qatar, Nederland og Senegal.

(©NTB)

Flere nyheter: