reklame for Sheiken Bowling
Menu
Det gikk tidvis hett for seg i møtet mellom Serbia og Sveits i gruppespillet i fotball-VM fredag. Foto: Luca Bruno/ AP/ NTB.

Fifa har åpnet sak mot Serbia og Uruguay

Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har åpnet disiplinærsak mot Det serbiske og uruguayanske fotballforbundet etter den siste gruppespillsrunden i VM.

Av NTB | 05.12.2022 16:26:50

Sport: Fifa opplyser at de ser på «hendelser» som skal ha skjedd under Serbias 2-3-tap for Sveits, og det skal blant annet dreie seg om dårlig oppførsel mot dommerne og de sveitsiske spillerne, skriver nyhetsbyrået AFP.

Det er ikke første gang i mesterskapet at Serbia etterforskes av Fifa. I slutten av november åpnet fotballforbundet sak etter at et flagg, som anklages for å være politisk og rettet mot den uavhengige nabostaten Kosovo, ble avbildet i garderoben etter kampen mot Brasil den 24. november.

Saken etter kampen mot Brasil ble åpnet på grunnlag av artikkel 11 i Fifas disiplinærregler og artikkel 4 i reglene for VM 2022, skrev Fifa i en pressemelding.

Det uruguayanske fotballforbundet etterforskes for brudd på artikkel 11, 12 og 13 i Fifas disiplinære regelverk etter 2-0-seieren mot Ghana. Krenkende atferd og brudd på fair play er blant reglene artiklene omfatter.

Tap mot både Brasil og Sveits gjorde at det serbiske laget røk ut av gruppespillet i mesterskapet i Qatar. Det samme gjorde de i Russland i 2018 etter å ha vært i gruppe med de samme to nasjonene.

Også Uruguay måtte se drømmen om åttedelsfinale ryke i siste gruppespillskamp. De røk ut på færre mål scoret enn Sør-Korea.

(©NTB)

Flere nyheter: