Menu
Sikkerhetsvakter sto på en lang rekke foran Ungarn-fansen under kampen mellom England og Ungarn i VM-kvalifiseringen tirsdag. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB

Fifa fordømmer tilskuertrøbbelet i London og Tirana

Rasisme, slåsskamper og flaskekasting stjal fokuset i flere VM-kvalifiseringskamper. Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) skal undersøke hendelsene.

Av NTB | 13.10.2021 13:22:58

Sport: Tirsdag kveld oppsto det trøbbel på flere arenaer. På Wembley under kampen mellom England og Ungarn (1-1) ble det slagsmål mellom ungarske fans og politi og vakter. I Tirana ble det kastet gjenstander mot polske spillere i kampen mellom Albania og Polen (0-1).

– Fifa fordømmer på det sterkeste hendelsene i England og Albania og vil slå fast at vi tar avstand fra enhver form for trøbbel og diskriminering, heter det fra forbundet i en pressemelding.

Forbundet opplyser at det skal analyse rapportene om hendelsene før en eventuell straff vil komme mot Ungarn og Albania.

I Albania ble kampen stoppet i 20 minutter. Begge lag forlot banen og ventet til det hadde roet seg på tribunen.

9. oktober spilte Ungarn mot Albania for tomme tribuner etter at det i kampen mot England 2. september ble hørt apelyder fra tribunen mot flere engelske spillere.

Ungarn er fra før blitt dømt til to kamper uten publikum av Uefa, men den sanksjonen blir først iverksatt i nasjonsligaen i juni neste år. Bakgrunnen for straffen var rasismerop fra ungarske supportere i sommerens fotball-EM.

(©NTB)