reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Fifa, her ved president Gianni Infantino, har justert alderskravet for mennenes OL-turnering neste år og utsatt to aldersbestemte VM-sluttspill for kvinner. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Fifa endret aldersgrensen for OL-turneringen, utsatte kvinnesluttspill

Det internasjonale fotballforbundet har vedtatt at 24-åringer kan delta i OL-turneringen i fotball for menn neste sommer, selv om den egentlig er for U23-lag.

Av NTB | 03.04.2020 23:17:37

Sport: Utsettelsen av Tokyo-OL medførte at mange av spillerne som hadde kvalifisert sine lag for OL-turneringen ikke ville kunne delta om aldersgrensen ikke ble justert. Fredag besluttet Fifa at 1. januar 1997 fortsatt er siste fødselsdato som kvalifiserer for spill. Det betyr heving av aldersgrensen med ett år.

Som i tidligere turneringer har hvert av de 16 lagene i tillegg anledning til å ta med tre overårige spillere.

Blant de kvalifiserte lagene er store fotballnasjoner som Argentina, Brasil, Frankrike, Spania og Tyskland.

Vedtaket var ett av flere som ble fattet av en Fifa-arbeidsgruppe som skal treffe tiltak i forbindelse med koronaviruspandemien. Begge årets VM-sluttspill for aldersbestemte kvinnelag ble som ventet utsatt. Det gjelder U20-VM i Panama og Costa Rica, opprinnelig berammet i august-september, og U17-VM i India i november.

For begge turneringer er kvalifiseringen blitt forsinket av virusrelaterte utsettelser. Norge er med i kampen om å ta seg til U17-mesterskapet, men både siste EM-kvalifiseringsrunde og EM-sluttspillet er utsatt på ubestemt tid, og det er uklart når de kan avvikles.

(©NTB)

Flere nyheter: