Menu
Sepp Blatter er anmeldt av Fifa. Foto: Peter Schneider / AP / NTB

Fifa anmelder Sepp Blatter for pengebruk på fotballmuseum i Sveits

Fifa går strafferettslig til verks mot sin tidligere president Sepp Blatter på grunn av økonomien til hans hjertebarn – fotballmuseet i Zürich.

Av NTB | 22.12.2020 11:08:05

Sport: Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) sa tirsdag at det mistenker kriminelle handlinger i forvaltningen av Fifas tidligere ledelse og selskaper som ble utnevnt til å jobbe med fotballmuseet som åpnet i 2016.

1,2 milliarder kroner ble brukt til å pusse opp kontorbygningen fra 1970-tallet, som også inkluderer 34 utleieleiligheter. Museet skulle etter planen åpnet i mai 2015, da Blatter ble gjenvalgt til sin femte periode, men ble utsatt da han måtte forlate presidentstolen på grunn av en korrupsjonsetterforskning.

Blatter forpliktet Fifa til en leiekontrakt med bygningens eier, forsikringsselskapet Swiss Life, som krever til sammen 3,1 milliarder kroner fram til 2045, ifølge Fifa.

Nå er klagen levert påtalemyndigheten i Zürich, som vil se på saken videre. Fra før er Blatter allerede mistenkt i to straffesaker som handler om hvordan han brukte Fifas penger som president.

Museet har tapt penger hvert år siden åpningen, ifølge Fifas egen økonomiske rapport.

(©NTB)

Flere nyheter: