Menu
Harry Maguire hadde en frustrerende dag på Goodison Park. Foto: Rui Vieira / AP / NTB

Fiasko for United i mesterligajakten: – Vi er ikke gode nok

Manchester United tapte terreng i kampen om en mesterligaplass etter 0-1-tapet for nedrykkskandidat Everton lørdag. 21 år gamle Anthony Gordon ble helten.

Av NTB | 09.04.2022 16:04:31

Sport: Gordons avslutning via en uheldig Harry Maguire ble den avgjørende scoringen i det som var en svak forestilling av de røde. Tapet plasserer Manchester United på 7.-plass med potensielt seks poeng bak 4.-plassen med sju kamper igjen av sesongen.

– Hvis du ikke scorer et eneste mål på 95 minutter, er vi nødt til å være skuffet. Vi hadde en god start og skulle skapt flere sjanser ut av det. Deretter slapp vi inn et skudd som endret retning og mistet formen litt, oppsummerte United-manager Ralf Rangnick til BT Sport.

– Vi er ikke gode nok, det er sikkert. Det blir veldig vanskelig å havne i topp fire, sa målvakt David de Gea.

Fred, som har vært blant de rødkleddes beste spillere den siste tiden, måtte av med skade og ble erstattet av Paul Pogba. Juan Mata fikk sine første Premier League-minutter for sesongen for laget som kun har én seier på sine fem siste forsøk.

Manchester United kom til Goodison Park med scoring i de 16 siste bortekampene i Premier League og fikk denne rekken brutt.

Manchester United møter Norwich hjemme i neste runde. Rangnick er på lånt tid i Manchester United, og en ny manager er ventet å bli kunngjort snart. Rangnick mener det ikke distraherer spillerne.

– Det burde ikke være en unnskyldning. Vi er Manchester United. Vi har mange landslagsspillere, og det burde ikke være en forklaring. Det kommer en ny manager neste sesong. Om det kunngjøres nå eller om ti dager, skal det ikke ha noe å si, sa Rangnick.

For Everton er håpet om å holde seg styrket.

– Det er en stor oppgave med én kamp om gangen. Vi må ikke ta av etter dette, sa midtbanemann Fabian Delph til BT sport.

Marcus Rashford prøvde seg med et skudd fra distanse og en heading, men ved begge anledninger var keeper Jordan Pickford med på notene.

Så fikk Everton full klaff og 1-0 etter Gordons avslutning fra 20 meter. De Gea så ut til å ha kontroll, men ballen endret retning i Harry Maguire og overrumplet sisteskansen.

Richarlison fikk også til en avslutning som endret retning like etter, men de Gea fikk bokset unna.

Etter timen spilt begynte de rødkledde å nærme seg, og ballen var mer på Evertons banehalvdel. Defensive Nemanja Matic ble byttet ut med Mata, og Ralf Rangnick menn gjorde det de kunne, men det åpnet også opp for Everton. En feil fra Maguire gjorde at det nesten sto 2-0, og Richarlison var centimetre unna å få med seg ballen alene med keeper.

En sluttspurt ble satt inn av bortelaget, men Pickford og Everton-forsvaret sto imot avslutninger fra blant annet Maguire og Aaron Wan-Bissaka.

På overtid fikk Ronaldo muligheten, men hans avslutning ble reddet godt av Pickford. Det var bortelagets andre skudd på mål i den andre omgangen.

Frank Lampard og Everton, som sto med seks tap på de sju siste seriekampene, fikk et lite pusterom ned til Burnley på nedrykksplass. Avstanden der er fire poeng, men Burnley har én kamp mindre spilt. Sjansen for nedrykk er helt reelt for Lampards menn. Leicester, Liverpool og Chelsea venter i de tre neste kampene.

United hadde scoret minst ett mål i sine 16 siste bortekamper i Premier League. Mot Everton, som har sluppet inn 15 mål på de seks siste kampene, var det United som kom best i gang.

Etter hvilen klarte ikke Manchester United å feste noe grep om kampen. Gordon fikk en ny mulighet, men traff ikke skikkelig med avslutningen.

(©NTB)

Flere nyheter: